رحمة الله وبركاته
دجاج تكا ولكنة النوع الاخر فى الفرن
المقادير
دجاجه مقطعه الى 8 قطع او مقطعه الى مكعبات
وتشكيله البهارات
ملح - فلفل - زنجبيل - =حصى البان - زعتر - هيل - كمون - كركم- قرفه
كاري - قرنفل مطحون - فلفل احمر = بابريكا
وممكن اي انواع من البهارات المفضله
ثوم مدقوق
بصل مفروم ناعم
بقدونس ناعم
عصير ليمون
زيت
لبن 3 -5 ملاعق
معجون طماطم
ونبدا
نقطع الدجاج
ونجهز البهارات ونخلطها
حتى تصبح هكذا
ونضيف الدجاج ممكن قطع بالعظم او مكعبات من دون عظم
وتصبح هكذا
تقومى بتغليفها جيدا ونضعها في الثلاجه لمده ساعتين او 4 او لثاني يوم حسب وقت اللي بدك تسويها
[img]http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/tikka_marinating_xl.jpg[[/img]
ومن ثم تغلفي صينيه بالقصدير وتقومي بوضع الدجاج فيها
وتضعيها في الفرن لمده ربع ساعه او نص ساعه حسب ما بتحبي يكون نضجها
وتترك لتحمر
والان نجهز السلطه
وهي خس مفروم
طماطم مفرومه
زيتون مقطع
جبن مقطع
وممكن اي سلطه بتحبوها
وتخلط اضافه الليمون والملح
وتقدم مع الحمص والسلطه وصلصه الطحينيه مع البصل او الخيار
وممكن كاتشاب
وممكن تقدم مع خبز وتلف مع السلطه
دجاج تكا ولكنة النوع الاخر فى الفرن
المقادير
دجاجه مقطعه الى 8 قطع او مقطعه الى مكعبات
وتشكيله البهارات
ملح - فلفل - زنجبيل - =حصى البان - زعتر - هيل - كمون - كركم- قرفه
كاري - قرنفل مطحون - فلفل احمر = بابريكا
وممكن اي انواع من البهارات المفضله
ثوم مدقوق
بصل مفروم ناعم
بقدونس ناعم
عصير ليمون
زيت
لبن 3 -5 ملاعق
معجون طماطم
ونبدا
نقطع الدجاج
ونجهز البهارات ونخلطها
حتى تصبح هكذا
ونضيف الدجاج ممكن قطع بالعظم او مكعبات من دون عظم
وتصبح هكذا
تقومى بتغليفها جيدا ونضعها في الثلاجه لمده ساعتين او 4 او لثاني يوم حسب وقت اللي بدك تسويها
[img]http://www.redhotcurry.com/images/food/recipes/tikka_marinating_xl.jpg[[/img]
ومن ثم تغلفي صينيه بالقصدير وتقومي بوضع الدجاج فيها
وتضعيها في الفرن لمده ربع ساعه او نص ساعه حسب ما بتحبي يكون نضجها
وتترك لتحمر
والان نجهز السلطه
وهي خس مفروم
طماطم مفرومه
زيتون مقطع
جبن مقطع
وممكن اي سلطه بتحبوها
وتخلط اضافه الليمون والملح
وتقدم مع الحمص والسلطه وصلصه الطحينيه مع البصل او الخيار
وممكن كاتشاب
وممكن تقدم مع خبز وتلف مع السلطه
ــــــــــــــــــــــــ
من مواضيعه :
0 ذوقى احلى من ذوقك
0 ملف كامل لكل ما يتعلق بالمقبلات
0 طريقة عمل الملعقه الصينيه او اليابانية بالصور مع الشرح
0 ملف كامل لكل شى يتعلق بالمكياج
0 ملف كامل لكل شى يتعلق بالمكياج
0 ادخل واطلب تلاقى طلبك
0 اطلب اى كلمات اغانى هندية خلال 1 ساعة توصل
0 الجزء الاول من fashion 2009
0 فتح باب القبول والتسجيل على رتبة "جندي" بالأمن العام.. اليوم
0 عميدة كلية التربية في جامعة حائل: البطاقة الجامعية للطالبات غير ملزمة
من مواضيعه :
0 ذوقى احلى من ذوقك
0 ملف كامل لكل ما يتعلق بالمقبلات
0 طريقة عمل الملعقه الصينيه او اليابانية بالصور مع الشرح
0 ملف كامل لكل شى يتعلق بالمكياج
0 ملف كامل لكل شى يتعلق بالمكياج
0 ادخل واطلب تلاقى طلبك
0 اطلب اى كلمات اغانى هندية خلال 1 ساعة توصل
0 الجزء الاول من fashion 2009
0 فتح باب القبول والتسجيل على رتبة "جندي" بالأمن العام.. اليوم
0 عميدة كلية التربية في جامعة حائل: البطاقة الجامعية للطالبات غير ملزمة